Dragi prieteni,

Știm cât de mult cântărește în cadrul procesului educațional calitatea materialelor din care copiii învață și am creat Girafa Rafa pentru că suntem convinși de faptul că educația preșcolară este esențială în vederea integrării ulterioare a copiilor în diferite medii sociale. Era informației cere mult mai mult de la copiii noștri decât a cerut de la noi și în același timp potențialul intelectual al copiilor de astăzi este net superior celui al generațiilor anterioare. Pentru a ține pasul cu evoluția, noi vrem să răspundem necesităților intelectuale ale copiilor, să le hrănim curiozitățile legate de lumea care îi înconjoară și să le oferim avântul de care au nevoie pentru a păși încrezători către următoarele etape ale dezvoltării lor intelectuale.

Conținutul materialelor Girafa Rafa contribuie la atingerea obiectivelor curriculumului pentru preșcolari:

1. Cultivarea interesului pentru lectură și pentru înțelegerea diferitelor texte;
2. Dezvoltarea capacității de transmitere a propriilor idei, gânduri, trăiri afective,
atât prin limbajul scris, cât și prin cel oral;
3. Stimularea curiozității pentru cunoașterea, înțelegerea și explorarea mediului
înconjurător;
4. Formarea unor atitudini pozitive diverse față de sine, societate și mediu;
5. Consolidarea abilităților practice și gospodărești;
6. Asigurarea unei baze solide de cultură generală;
7. Exersarea tuturor capacităților intelectuale (raționament, logică, spirit de
observație, atenție, memorie, imaginație, creativitate, psihomotricitate, etc.)

Materialul educațional de față, vine in sprijinul cadrelor didactice, părinților și nu în ultimul rând, al copiilor, prin exersarea acelor abilități necesare dezvoltării libere, integrale și armonioase a personalității preșcolarului.

Revista Girafa Rafa

copertaGirafa Rafa este o revistă adresată copiilor preșcolari și școlari mici, care apare în limba română, ucraineană și maghiară. Proiectul construit în jurul acestei publicații, adresat preșcolarului și școlarului mic, este unic pe piața europeană, materialele fiind diferențiate pe categorii de vârstă (3-5 ani, 5-7 ani și 7-9 ani) și este prezentat sub forma a trei reviste, realizate la cele mai înalte standarde calitative.

 

 

Softul educațional Girafa Rafa

cdJocul ajută copilul să asimileze noi informații prin acțiune nemijlocită, să-și dezvolte capacități volitive, cognitive și afective, să asimileze modele de relații interpersonale, să-și formeze atitudini și comportamente, asigurându-i acestuia pregătirea psihologică necesară pentru învățare. În plus, jocul îi asigură copilului un climat de încredere, o atmosferă plăcută și stimulativă.

 

Evident, în acest context, reușita stimulării copilului depinde de dispoziția de joc a adultului, care nu poate fi supusă unor reguli sau norme, dar poate fi rezultatul unui exercițiu repetat.

 

De aceea, Rafa Girafa și prietenii săi ne invită pe toți, cu mic, cu mare, să ne prindem într-un joc plin de surprize. Limbaj, matematică, arte, cunoașterea mediului și elemente de ecologie sunt câteva dintre domeniile experiențiale pe care autorii le abordează în manieră integrată.

 

Carte de colorat Girafa Rafa

CARTESpecialiștii noștri sunt cât se poate de conștienți de receptivitatea sporită a copiilor la imagini, în defavoarea cuvintelor.

Cărțile de colorat educative îi ajută pe cei mici să descopere diferite obiecte care dau farmec sărbătorilor sau diferite viețuitoare care trăiesc în apă sau în mediul terestru și să-și dezvolte, astfel, abilitățile cognitive.

Ilustrațiile complexe și atractive stimulează imaginația și atenția pentru detalii a micuților, ajută la o mai bună coordonare ochi-mână, oferind în același timp momente plăcute de recreere și deconectare.